مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

نفقه فرزند از آن دسته مسائلي است كه بسيار جاي بحث دارد و ما در اين مقاله قصد داريم تا به سوالات شما در اين خصوص پاسخ دهيم اما براي دريافت اطلاعات دقيق‌تر درباره اين موضوع بهتر است از مشاوره‌هاي حقوقي استفاده كنيد؛ تشكيل خانواده از مهم‌ترين تصميمات زندگي هر شخصي محسوب مي‌شود. در مقابل آن، تصميم به طلاق و جدايي، تصميمي به مراتب مهم‌تر است. از اين منظر كه به موجب ازدواج، زوجين مسئوليت‌هايي را نسبت به يك ديگر و در مواردي نسبت به فرزند حاصل از آن ازدواج بر عهده مي‌گيرند و زماني كه از يك ديگر جدا مي‌شوند هر يك از آن‌ها بايد مطمئن باشد كه اين مسئوليت‌ها به درستي انجام شده است. يكي از اين مسئوليت‌ها بحث نفقه فرزند مي‌باشد كه در ادامه به بررسي آن مي‌پردازيم. توصيه مي كنيم مقاله مشاوره طلاق و حضانت فرزند را مطالعه نماييد.

 

1-نفقه فرزند| پرداخت نفقه فرزند برعهده چه كسي است؟

ماده 1199 قانون مدني: نفقه اولاد بر عهده پدر است. پس از فوت پدر يا عدم قدرت او به انفاق به عهده اجداد پدري است، با رعايت الاقرب‌ فالاقرب؛ در صورت ‌نبودن پدر و اجداد پدري و يا عدم قدرت آن‌ها نفقه بر عهده مادر است. هر گاه مادر هم زنده و يا قادر به انفاق نباشد با رعايت الاقرب فالاقرب به عهده اجداد و جدات مادري و جدات پدري واجب‌النفقه است و اگر چند نفر از ‌اجداد و جدات مزبور، از حيث درجه اقربيت مساوي باشند، نفقه را بايد به حصه متساوي تاديه كنند.

به زبان ساده‌تر مسئوليت پرداخت نفقه فرزند با رعايت ترتيبي كه در قانون آمده است بر عهده چهار گروه قرار گرفته مي‌شود، در ابتدا پدر مسئول است و اگر پدر در قيد حيات نباشد يا اينكه از نظر مالي شرايط پرداخت نفقه را نداشته باشد؛ اجداد پدري ( پدربزرگ پدري و پدر پدر بزرگ پدري) بايد نفقه را بپردازند ودر صورتي كه ايشان نيز به دلايلي نتوانند نفقه را بپردازند پرداخت آن بر عهده مادر قرار مي‌گيرد و اگر مادر قادر به پرداخت نبود مسئوليت نفقه با مادر بزرگ پدري و مادر بزرگ مادري و پدر بزرگ مادري است.

توصيه مي‌كنيم مقاله شكايت از پدر به دليل عدم پرداخت نفقه را مطالعه نماييد.

توصيه مي‌كنيم مقاله مطالبه نفقه از پدربزرگ و مادربزرگ را مطالعه نماييد.

2-نفقه فرزند| چه كسي مي تواند نفقه فرزند را مطالبه كند؟

در پاسخ به اين سوال بايد به ماده 6 قانون حمايت از خانواده اشاره كنيم متن ماده از اين قرار است كه، (مادر يا هر شخصي كه حضانت طفل يا نگهداري شخص محجور را به اقتضاي ضرورت بر عهده دارد، حق اقامه دعوي براي مطالبه نفقه طفل يا محجور را نيز دارد. در اين صورت، دادگاه بايد در ابتدا ادعاي ضرورت را بررسي كند.) اين نكته حائز اهميت است كه اين ماده براي زماني است كه فرزند پسر كم تر از 15 سال و فرزند دختر كم تر از 9 سال داشته باشد از اين سنين تا پايان 18 سالگي اگر فرزندان توانستند از دادگاه حكم رشد بگيرند مي‌توانند نفقه را شخصا از فردي كه مسئول پرداخت آن است مطالبه كنند و اگر نتوانند حكم رشد بگيرند بايد تا آغاز 19 سالگي براي اينكه بتوانند شخصاً اقامه دعوي كنند، صبر كنند.

3-نفقه فرزند| تا چه زماني فرزند مي تواند نفقه بگيرد؟

در پاسخ به اين سوال بايد به ماده 1197 قانون مدني اشاره كنيم. متن ماده از اين قرار است  كه، ( كسي مستحق دريافت نفقه است كه ندار بوده و نتواند به وسيله اشتغال به شغلي وسايل معيشت خود را فراهم سازد.) بنابراين بايد بررسي شود كه آيا فرزند شغلي دارد كه از طريق درآمد آن شغل بتواند زندگي خود را تأمين كند يا خير.

به طور معمول فرزند پسر بعد از پايان 18 سالگي و گذراندن خدمت سربازي بايد شغلي براي تأمين هزينه‌هاي زندگي خودش داشته باشد ولي در خصوص فرزند دختر شرايط متفاوت است و به اين دليل اگر فرزند دختر شغلي براي تأمين هزينه‌هاي زندگي‌اش نداشته باشد نفقه او نه تنها قطع نمي‌شود بلكه تا زماني كه او ازدواج كند همچنان پرداخت مي‌شود. در خصوص هزينه‌هاي تحصيل فرزند بايد به اين نكته اشاره كرد كه تا زماني كه تحصيل ضروري است هزينه تحصيل بايد پرداخت شود ولي شخصي كه نفقه را مي‌پردازد مي‌تواند هزينه‌هاي مربوط به دانشگاه فرزند را بر عهده نگيرد.

4-نفقه فرزند| تعيين ميزان نفقه

در خصوص تعيين ميزان نفقه كارشناس مربوطه با بررسي وضعيت و موقعيت فرزند ميزان نفقه را تعيين مي‌كند. توجه كنيد كه اگر مادر وضعيت مالي مناسبي داشته باشد پدر نمي‌تواند با استناد به اين امر ميزان نفقه كم‌تري را به فرزند اختصاص دهد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه فرزند، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه فرزند پاسخ دهند .

 

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/18  ] [ ۱۰ ] [ vakiel ] [ ]

طبق مباني اسلامي و قانون ما اين وظيفه مردان بوده است كه رياست خانه و خانواده را بر عهده بگيرند. قطعا زماني كه مرد را به عنوان رييس خانواده مي‌دانند همانطور كه براي او حقوقي وجود دارد تكاليفي نيز بر دوش او قرار مي‌گيرد. يكي از اين تكاليف، وظيفه مرد براي تامين نيازهاي مالي خانواده است. در اين مطلب به بررسي ميزان نفقه مي‌پردازيم كه پرداخت آن يكي از عمده‌ترين وظايف مالي مرد است.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع 

ميزان نفقه

مبلغ نفقه زن

 

 

 

تعريف

در لغت نفقه به معناي هزينه و خرج هرروزه است. در اصطلاح حقوقي به معناي هزينه كردن براي برطرف شدن كليه نيازهاي متعارف و متناسب يك شخص است. اگر بخواهيم يك تعريف عاميانه از نفقه بكنيم مي‌توان گفت اين امر پول دادن به ديگري مثل فرزند، همسر و يا هر شخص ديگري است كه مستحق دريافت آن مي‌باشد براي رفع كردن نيازهاي مادي او.

در قانون سه نوع نفقه شناخته شده است: نفقه اقارب، زوجه و زنداني.

نفقه زوجه

بر مبناي ماده 1107 نفقه شامل همه نيازهاي متعارف و متناسب يا وضعيت زن است از جمله لباس ، غذا و… در نتيجه مبلغي كه مرد به عنوان نفقه مي‌پردازد دستمزدي براي كارهاي خانه كه زن انجام مي‌دهد نيست. بلكه پرداخت پول براي رفع نيازهاي شخصي زن است.

مصاديق نفقه زوجه

در ماده 1107 قانون مدني براي نمونه چند مورد را براي نفقه مطرح كرده است اما اين موارد حصري نيستند و فقط به عنوان مثال مطرح شده‌اند. همان طور كه در ابتداي ماده مطرح شده است ممكن است زن نيازهاي متعارف و متناسب ديگري داشته باشد كه خارج از موارد مطرح شده در ماده باشد يا اينكه زوجين در رابطه با موارد ديگري با هم توافق كنند. اما آنچه در ماده آمده است شامل:

1/ مسكن.

2/ البسه.

3/ غذا.

4/ اثاث منزل: اگر چه در عرف زوجه به خانه شوهر جهزيه و لوازم زندگي را مي‌برد اما در واقع زوجه وظيفه‌اي براي تامين اثاث زندگي ندارد.

5/ هزينه‌هاي درماني و بهداشتي: هزينه‌هايي كه زن براي نظافت و تميزي خود نياز دارد نيز بايد پرداخت شود. به طور مثال در قديم كه هر خانه حمام شخصي نداشت مرد موظف بود هزينه‌هايي كه زن براي رفتن به حمام عمومي دارد را پرداخت كند.

6/ خادم در حالتي كه زن عادت به خدمتكار دارد و يا به خاطر نقص يا بيماري نياز به خادم پيدا كرده است.

تاثير وضعيت و موقعيت زن در ميزان نفقه

براي تعيين نفقه شان و موقعيت زن از اهميت زيادي برخوردار است. اما به نظر مي‌رسد آنچه كه معيار تعيين ميزان نفقه قرار مي‌گيرد موقعيتي است كه زن در خانه پدري داشته است. البته از نظر برخي از جمله دكتر كاتوزيان منظور از وضعيت زن، وضع او در زندگي خانواده تشكيل شده از شوهر و خود زن است.

اما مي‌توان در پاسخ دلايلي براي رد اين حرف بيان كرد. اولا اگر منظور وضعيت در خانه شوهر باشد ديگر استفاده از عبارت «متناسب با وضعيت زن» بي‌معني مي‌شود. چرا كه اگر بخواهيم وضعيت او در زندگي خانوادگي با شوهر را در نظر بگيريم مثل اين مي‌شود كه وضعيت مالي شوهر را ملاك قرار بدهيم چرا كه به هر حال وضع زندگي زناشويي بستگي به درآمد مرد دارد. در نتيجه اصلا وضعيت زن در زندگي زناشويي معنايي پيدا نمي‌كند كه بتوان بر اساس آن ميزان نفقه را تعيين كرد.

دوما در انتها براي تعيين خادم از «به عادت» استفاده كرده است كه اين نشان مي‌دهد قانون گذار بيشتر به وضعيتي كه زن در دوران مجردي داشته توجه مي‌كند. اگر وضع زن در زندگي مشترك معنا داشت بايد مي‌گفت اگر كه مرد بتواند خادم بگيرد. در حالي كه عادت زن را ملاك قرار داده است.

ميزان نفقه زوجه

در قانون براي ميزان نفقه مبلغي مشخص نكرده است. به طور مثال نمي‌توان گفت كه به تمام زن‌ها مبلغ يك ميليون تومان تعلق مي‌گيرد. بلكه بر اساس آن چه در ماده 1107 قانون مدني مطرح شده ميزان نفقه هر زن با توجه به شان و وضعيت او متفاوت است. ممكن است نفقه يك زن يك ميليون تومان باشد در حالي كه ممكن است براي زن ديگري اين مبلغ دو ميليون تومان برآورد شود. پس اين امر بستگي به زوجه دارد.

محاسبه مبلغ و ميزان نفقه

در صورتي كه طرفين نتوانند در خصوص مبلغ نفقه با هم توافق كنند دادگاه شخصي را به عنوان كارشناس مشخص مي‌كند تا ميزان آن را محاسبه كند.

كارشناس با تحقيق در مورد زوجه يك مبلغ متعارف را براي پرداخت ماهيانه به دادگاه اعلام مي‌كند. در اعلام نظر، كارشناس مربوطه به مواردي مانند وضعيت مالي و اجتماعي خانواده زوجه، عرف محل زندگي زوجين، تحصيلات زوجه، شغل زوجه در صورت شاغل بودن، نيازهايي كه زوجه دارد، سن زوجه و وضعيت كلي زوجه توجه مي‌كند. البته قطعا وضعيت مالي مرد و درآمد او نيز مورد مدنظر كارشناس قرار مي‌گيرد. با بررسي همه جوانب كارشناس تعيين مي‌كند كه عرفا نفقه يك زن با اين ويژگي‌ها چه قدر است و يك مبلغي مثلا 500 هزار تومان را براي آن زن در نظر مي‌گيرد.

زوجه در صورتي كه بخواهد ميزان نفقه خود را بداند فقط يك راه وجود دارد آن هم مراجعه به دادگاه و دريافت نظر كارشناس است. قطعا داشتن يك وكيل در تمام مراحل اين دعوا هم باعث سرعت بخشيدن به پرونده و هم محاسبه دقيق‌تر مبلغ مي‌شود. شما مي‌توانيد از وكلاي وكيل دات كام براي طي آسان و مطمئن اين روند كمك بگيريد.

عدم استحقاق نفقه

زن چنانچه تمكين نكند از دريافت نفقه محروم مي‌شود. اين سرپيچي زن اعم از اين است كه نيازهاي جنسي مرد را برطرف نكند يا در زندگي از او تبعيت نكند مثلا منزل را ترك كند يا با مرد بد رفتاري كند.

سوالات متداول

چه كسي ميزان نفقه زن را تعيين مي‌كند ؟

ابتدا زوجين مي‌توانند توافق كنند در غير اين صورت با نظر كارشناس است كه در مطلب به طور مفصل توضيح داده شده است.

ملاك محاسبه نفقه زن چيست ؟

وضعيت و موقعيت اجتماعي زوجه كه در مطلب به طور مفصل توضيح داده شده است.

ميزان نفقه زن چه قدر است ؟

نفقه هر زن با ديگري فرق دارد و كارشناس بعد از بررسي مبلغ دقيق را مشخص مي‌كند كه در مطلب به طور مفصل توضيح داده شده است.

براي دريافت اطلاعات بيشتر و دريافت پاسخ به سوالات مربوط به نفقه زن و ميزان آن مي‌توانيد از خدمات مشاوره آنلاين و تلفني وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص نفقه زن و ميزان آن، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون نفقه زن و ميزان آن پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

شماره تماس وكيل دات كام

 

 

منبع : مبلغ نفقه زن

امتیاز:
بازدید: 25
برچسب:
:
[ 1399/8/28  ] [ ۱۰ ] [ vakiel ] [ ]

نفقه فرزند از آن دسته مسائلي است كه بسيار جاي بحث دارد و ما در اين مقاله قصد داريم تا به سوألات شما در اين خصوص پاسخ دهيم اما براي دريافت اطلاعات دقيق تر درباره اين موضوع بهتر است از مشاوره هاي حقوقي استفاده كنيد؛ تشكيل خانواده از مهم ترين تصميمات زندگي هر شخصي محسوب مي شود. در مقابل آن، تصميم به طلاق و جدايي، تصميمي به مراتب مهم تر است. از اين منظر كه به موجب ازدواج، زوجين مسئوليت هايي را نسبت به يك ديگر و در مواردي نسبت به فرزند حاصل از آن ازدواج بر عهده مي گيرند و زماني كه از يك ديگر جدا مي شوند هر يك از آنها بايد مطمئن باشد كه اين مسئوليت ها به درستي انجام شده است. يكي از اين مسئوليت ها بحث نفقه فرزند مي باشد كه در ادامه به بررسي آن مي پردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي در زمينه نفقه مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع » نفقه فرزند

 

امتیاز:
بازدید: 110
برچسب:
:
[ 1399/4/18  ] [ ۱۲ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب